Thursday, 28 July 2011

Pilihan hidup

Khamis terakhir sebelum Ramadhan menjelma. Minggu depan punya khamis dah tak boleh kunyah cadbury candies dah macam sekarang sebab dah puasa.

Malam ni ada tiga perancangan yang aku masih lagi pikir-pikir sampai sekarang. Sakit  kepala nak pikir mane yang lagi berpaedah bagi aku. Nak pilih yang mana? Kene pilih satu je diantara ketiga-tiga itu. Kalau badan ni boleh dikerat tiga, boleh la pegi semua tempat.Ni die pilihan iktihar hidup untuk malam ni:

  • Pilihan pertama - Of course la tengok bola Malaysia vs Singapore malam ni kat  Arena 801 jam 8.00 malam untuk mengutuk aksi perlawanan. Nak pegi stadium tak de member dan tiket dah abis (alasan semata-mata). 

  • Pilihan kedua- member ajak pegi swimming kat UIA malam ni jugak sebab semalam dengan selumber die cancel nak swimming dengan aku. Pilihan ni pun tak boleh lepaskan, kalau tidak bile lagi nak swimming, minggu depan dah terawih malam kat masjid, tak kan aku nak terawih kat swimming pool.
 
  • Pilihan ketiga- pilihan ni baik alim sikit la. Malam ni malam jumaat, nak pegi masjid Al-Khairiyah  ada bacaan yasin bagi menyambut kedatangan Ramadhan.
Nak pilih mana satu...kesemua pilihan ni berlaku pada masa yang serentak. 

13 comments:

moneymakergroup said...

buat pilihan yang ke3

sebab pilihan 1 confirm ada ulangan.. ke2 lain kali pun boleh...

yang ketiga lain tahun mana tahu takde peluang lagi... huhuuh

Allah lebih mengetahui....

Shawn Razaleigh said...

tgk bola..haha

alif ibnu daud said...

pilihan 3 tue yg rASA sesuai tue.... bnyak fadhilat :-))

syrupmasin said...

swimming ta habis2 dr smlm :D

Mohammed Faizal said...

taktau la nak ckp macam mana...tapi memang nak tengok bola sgt2. Baca yasin kat rumah je la, ok gak kan.


Syrupmasin: semalam tak jadi, ari ni pun tak jadi...esok baru jadi

ifwat said...

haha.. cmne tadi dengan pilihan? :)

Mohammed Faizal said...

ifwat: nyesal aku tengok bola, bukan menang pun. Sia-sia je aku batalkan renang.

Mohammed Faizal said...

Aku gagal membuat piliihan yang tepat

tiefazatie said...

sabo je la..nak wat cmne..xde rezeki kan..

zulfadli said...

oi2.. pembetulan.. aku cancel swiming sbb ko kate mlm tui ade bola.. ko kan minat bola.. aku tak minat langsung bola la.. lain kali ko yg set.. penat aku

Mohammed Faizal said...

zul: takpe la lauk dah basi atau nasi dah jadi bubur nak wat cam ne? ko je la set, aku follow

Mohammed Faizal said...

zul: ni aku cakap utk member aku yang laen...bukan ko la...terase cili api ke?

zulfadli said...

terasa laaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...