Monday, 18 July 2011

Isnin apa yang sering difikirkan

 Ekhsan daripada En Goggle



Memandangkan hari ini hari isnin, aku ambil kesempatan ni nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Isnin. Wah dah macam ucapan hari raya plak. Majoriti kita yang bekerja mahupun belajar seriously aku rase memang tak suka hari isnin. Termasuk aku sekali same je macam korang.


Setiap kali hari isnin, aku mula la rasa ke-malas-an untuk mengarungi hari daripada pagi hingga ke petang. Selalu bila tiba hari isnin, kite sering harungi dengan kegigihan yang terpaksa. Antara sebab-sebabnye adalah:

 o   First sekali berakhirnya hari ahad, hari cuti yang sering dihabiskan dengan berehat, riadah bersama keluarga, date dengan awek, pegi kenduri kawen, tengok wayang, shopping, maen bowling dan tak kurang juga pegi memancing.


o   Memikirkan kerja yang bertimbun kat office yang ditinggalkan jumaat lalu, lemah semangat nak teruskan kerja. Bagi yang student pulak mesti pikir assignment tak siap lagi, ad test tak sempat baca buku lagi. 

o   Sape-sape yang ad appoint dengan doctor kat hospital atau klinik conform kene gigih harungi kesesakan orang ramai. Sebab klinik kerajaan kan tutup masa weekend. Jadi ramai la orang sakit time tu.

 o   Begitu juga dengan bank dan post office. Mesti sesak dengan orang yang nak cash in cek dan tak kurang juga yang nak bayar bil elektrik, air dan astro.


o       Ok ni permintaan geng blogger lain, keseronokan hari Isnin malam cerita Juvana kat TV3 tu... Jangan lepaskan tengok malam ni last episode. (Aku baru first time nak tengok, haha) korang kene tengok kalau tak tengok korang memang juvana yang sebenar

8 comments:

bibi bibo said...

sy suke hari isnin sbb ade cite juvana kt tv3 . hihi

Miss Y and Her World said...

hari isnin rasa berat sanat nak masuk kerja. dan hari isnin hari mengantuk sedunia. tiba-tiba je mata rasa macam kena gam-gam.

Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah
Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit

Mohammed Faizal said...

bibi: ok...nanti faizal tambah juvana kat list tu...mentang-mentang la ari ni episode akhir. Jangan miss tengok (padahal tak penah tengok pun)

Miss Y: setuju....credit untuk kamu

Jasman said...

isnin kan hari kita start keje...aku slalu tewas bila hari isnin ni...sbb tu aku cuti kerja msti hari isnin.hehe

Fathiah Hamim said...

monday bluesss.
fa buat masa neh tak kesah pun ari apa, sebab tengah cuti. haha

L-mi Redzz said...

hahaha...biasa la...ari isnin ari kemengantokan... hu3..dh sedap cuti ari ahd, 2 yg malas ari senin... hehhehe

i am S!L4H.. said...

dulu suke isnin, skg...
T___T

Mohammed Faizal said...

ok....isnin dah lepas ari ni dah ari selasa...mood bekerja dah datang...selamat bekerja.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...