Tuesday, 9 August 2011

Kisah Perut

Waktu cuti umum pagi ahad kelmarin, aku menghabiskan masa di rumah berehat bersama seisi keluarga.  Wah macam la aku dah berkahwin dan mempunyai anak.  Duduk bersimpul seperti wanita ayu di meja makan tanda protes tak dapat bersahur selama 3 hari berturut-turut.   

Aku dipaksa menunggu hampir 10 jam lagi untuk berbuka, masa yang lama tu aku gunakan untuk membuka muka buku dan blog Burung menggunakan laptop Dell prosessor intel core 5 dan Window 7 Premium sebagai operating system..ape kejadah plak aku cerita pasal laptop ni. Ni bukan laptop burung pun. Lagipun takde kaitan pun dengan entry ni.

Cam cilake intro aku...tak sentuh pasal perut pun. Tetibe je pukul 8:39 pagi perut aku yang kecil molek ni  berbunyi menandakan masuknya waktu untuk berbuka melayan karenah gedik dan manjanya. Bile aku buat derk je, mulalah die merajuk  buat konsert live band..tapi sayang konsert percuma untuk semua ni tidak dihadiri oleh sesiapa pun kecuali deretan kerusi tersusun rapi...ni semua gara-gara terlewat bangun sahur...asal bangun je dah pukul 5.50pagi.
 Kunci jam pukul 5;15 pagi waktu Malaysia tapi bunyi pukul 6:15 waktu Indonesia.  Memang dasar jam made in Indonesia. Mana nak sempat teguk  air sarsi kat atas meja mahupun secebis  kurma sebab azan subuh dah nak berkumandang. Jadi apa lagi sambung tidur la. 

13 comments:

yusuf Laili said...

Salam;
aku cadangkan bela seekor burung Nuri yg boleh kejutkan kau masa bersahur nanti..

aiman said...

kena kunci pukul 4.00 la camtu..

Shawn Razaleigh said...

hahaha

jgn seksa perut lu. mkn je..haha. setan gila aku..hik3

ZWAN SABRI said...

awainye perut tu bebunyi..
persoalannya, semalam posa ke idak? HAHA

MySuaraBlog: Bergosip Di Bulan Ramadhan

iefa ujang said...

cettt...awl ag da brbunyi perut.ishhh3

Azham Vosovic said...

Hahahaha...*gelak jahat... Aiyyooo bro, sebelum tido tu jamah sedikit makanan...dan suruh mak call kejutkan kamu hehehe

cik tikah said...

cik tikah pun x sedar utk sahur pgi tdi. sedih jer..

Aku Afzal said...

hehe selain jam..apa lagi benda yang boleh kejutkan ko dr tdo?lastik?tembakan dari pemburu @ jerat?haha

HAZWAN17 said...

sebelum tido makan kenyang-kenyang..petua aku haha sebab aku jenis liat bangun sahur

HAZWAN17 said...

sama la macam aku liat bangun sahur..tapi sebelum tido pastikan dah kenyang hahah

el said...

bak no tepon aii kejutkan hahahahaha

Shahbri said...

lawak entry ko.. terbaik..

Farahin Ahmad said...

lain kali kalau bangun takpayah tengok jam terus g dapur makan nasik 2 pinggan...kuikuikui

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...