Wednesday, 17 August 2011

Ada-ada sahaja

Hari ni tak buat entry rabu tanpa berkata sebab sejak 2 menjak ni aku kurang publish post. KAli ni nak list down ragam kita semua pula. Macam-macam karenah kita semua di bulan Ramadhan ni. Antaranya:
  • asal puasa je liat nak bangun sahur apatah lagi solat subuh
  • asal sahur je perut meragam cirit-birit sampai ke berbuka
  • asal pegi bazar ramadhan je, penuh kedua-dua belah tangan dengan makanan
  • asal jem je, mulalah membebel sorang-sorang dalam kereta maki--maki kereta depan
  • asal lewat pulang untuk berbuka je mulalah kelam kabut terpikir sempat tak ni buka kat rumah
  • asal sebelum berbuka, mesti tengok tv tunggu azan maghrib
  • asal berbuka je, mesti liat nak solat maghrib sebab perut kembung
  • asal pegi solat terawih je semput nak abiskan sampai 8 rakaat, witir sambung sendiri kat rumah kalau rajin.
  • asal balik terawih je, mesti bukak tudung saji sambung balik makan
  • asal mengaji Al-Quran je, cukuplah separuh helai je
  • asal shopping raye je, serba serbi nak baru untuk hari raya
  • asal berbelanje je, mesti dekat beratus abis cam ne nak jimat
  • asal cuti di bulan puasa ni je, mesti qoda tidur sampai ke tengah hari
  • asal telefon mak je, tanye mak masak ape hari ni
  • asal telefon awek je, puasa tak hari ni dan dah cuti khas ke?
  • asal dah dekat nak raye je, mesti lemah nak pegi kerja mulalah ponteng kerja
  • asal bukak radio je, mesti lagu raya berkumandang
  • asal bukak tv je, berlambak la drama-drama sedih di bulan puasa
  • asal pegi masjid je, mesti tak lupe nak ambil bubur lambuk
  • asal keluar duit je, nanti mesti lupa bayar zakat fitrah
  • asal dahaga je, mesti kumur-kumur dengan harapan air membasahi anak tekak
  • asal bukak laptop je, jengah blog Burung
  • asal bukak blog je, terjah ke nuffnang tengok uv dan be

17 comments:

Sfarlina said...

Yep..semua pe yg faizal ckp tentang kerenah manusia di bulan puasa memang betul ;)

aiman fanboy k-pop said...

heehee......banyak ragam manusia nih kan?semua yg dalam list tuh ada benarnya jugak...

pandangkedepan said...

ahaha asal ni???...asal kan boleh je...:P

hyz said...

ni diari diri sendiri ke? hek3

Acid+ said...

+Lol,
Aku susah bgun sahur..Liat giler..cam ne care nak bg x liat?ha3

syrupmasin said...

errr..yg point 2nd las tuh..haha :D

aiman said...

apsal eh? ahaa

iefa ujang said...

asal jengah cni je,msti en.faizal mmbebel..ahaha :P

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sokong sokong.

betoi tu . hehe

:)

Cik Mimie said...

ragam manusia.. biasela tu

ZouL said...

hahahha..macam pengalaman je bro..hehe

Azham Vosovic said...

heheheheh, ni contoh2 org yg bertanggung jwb atas segala yg tlh dilakukan di bulan puasa ini heheheh

KeTaM_BaTu said...

manusia ni banyak ragam... ^_^

Shahbri said...

terbaikk bro...

Akue Achik said...

Alhamdulillah tak, cuma no 1 tu sj yg mmg ssh nak elak..huhuu

Aida Omar said...

adesh..ada yg terkena. sentap nie..haha.

2 la penyakit di bulan ramadhan nie kan..hehe

- zuriey - said...

manusia memang tak sempurna..ada2 aja alasannya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...