Wednesday, 28 September 2011

Cabaran

Huh, hidup sebagai seorang pelajar ni memang meletihkan, memang memerlukan jiwa yang kental dan jitu. Kalau tak yakin, memang terkandas di tengah jalan, merepeat paper dan extend pengajian....owh tidak. Karang tak pasal-pasal ada juga yang takk grade on time... 

Aku yang ini dah masuk semester 7....ada 1 semester lagi sebelum aku berumahtangga, eh silap bekerja berjuang untuk agama, ibubapa, bangsa dan pertiwi....owh poyo sungguh kata-kata seorang pelajar yang skema
Macam lecturer aku cakap semester 7 ni merupakan conflict of study...seorang lecturer memang pandai berkata-kata menaikan semangat anak murid yang sedang menghadapi ketegangan belajar...

Semester aku kali ni memang paling mencabar, dan aku risau mampukah aku menghadapi semua dugaan ni....walaupun hanya mempuunyai 2 final paper tapi tu tak menjamin aku cemerlang dalam CGPA kali ni..ok aku nak tunjukkan  aku punye self contribution on subject mechanical engineering, antaranya ialah:
  1. Operation Management 
  2. Control Engineering 
  3. Computational Fluid Dynaic 
  4. Finite Element Method 
  5. Mechanical Engineering Design II 
  6. Final Year Project I 

Semua subject ni memang mempunyai cabaran yang tersendiri, dan yang paling membuat aku serabut sekarang ni pasal Final Year Project dan Mechanical Engineering Design. 

13 comments:

Azham Vosovic said...

fuh....mmg sah sah kau busy sem ni kan?

yusuflaili said...

Salam;
Aku yg tak berpelajaran tinggi ni hanya mampu mendoakan agar awak bersabar dan tekun..aku yakin berkat semua tu awak akan berjaya...

Edy Fee said...

tengok tajuk po0n dh blur..arghhhh
hurmm all the best bro

ZWAN SABRI said...

final year student la ni ek? chaiyok! chaiyok! ;)


MySuaraBlog: Gempar Kolej Jati UiTM Shah Alam Terbakar!

harrazdani said...

gud luck bro....yang penting jgn hilang fokus....

hibary said...

jgn sampai urat otak putus..gudluk

fatin adawiah said...

slm pkenalan & follow here^^

im uitm puncak alam & in semester 7 jugak..course in nursing..sy lg lah 1 paper..rse cam xberat tp sbnanye byk project 7 proposal kna buat..so good luck kpd kite!!

cik maira said...

sem ni pon amek subjek Om.
menangis kot kalau tak dapat jawapan part kira2 tuh.
hohohoho. ;D
GOOD LUCK ! buat yang terbaik, tercemerlang ! InsyaAllah. yeahh ;)

ROJAK said...

hadapi cabaran dengan sabar dan kuat..kalau hati tak kuat, sekecil2 cabaran pun tak lepas.

ShErA said...

baca nama subjek pun dah seram...

Razil Tahir said...

dak uitm kan?
Kelas kat S&T ker?
ntah2 slalu jer terserempak... :)

kickstartster said...

MaharajaSerius mengumumkan lawatan.
meriah eh blog ni Faizal. hebat!!

-akmal-

Razil Tahir said...

Yup! dak dentistry...
heheheh..
jom la lepak... huhuhuhu XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...