Tuesday, 27 March 2012

Suka Berenang

Akhir-akhir ni acap kali aku pegi berenang
macam ketagih plak renang ni
lepas sehari di ikuti pula dengan hari berikutnya
dan seterusnya...
susah sgt cakap,
hampir setiap hari aku pegi berenang...

tak de la pandai sangat tp intermediate la
tapi bila kat tempat dalam, 
cuak tu semacam je
nafas pun jadi pendek,
jantung berdenyut kencang...
terpaksalah berehat kejap

Walaupun begitu, 
tapi tak serik juga..
terjun lagi kat dalam air
best dan nikmat

Aku rase kalau berenang ni boleh 
mengubah bentuk badan dengan cepat, 
lagi cepat dari pegi gym, jog, mahu pun cycling

Sebab ape??
Sebab aku nampak perubahan kat badan aku
daripada normal ke bentuk lebih sasa dan bidang..

Tu yang best,
boleh membakar lemak dengan cepat
alaupun tak berpeluh 
tapi letih dan haus tetap terasa
bagaikan berlari 1 km

Apa-apa pun, 
kalau korang nak join aku pegi swimming
jom la turun kat
Pusat Akuatik Shah Alam
sebelah tesco tu je

Ni blog pasal suka swimming 
yang aku jump sebentar tadi
Alhamdulilah dengan berkat
bantuan blog seorang insan yang perihatin
boleh la kita belajar slow-slow 
from 0 until
become hero



15 comments:

nazira said...

:)

http://ruangannazira.blogspot.com/

Edy Fee said...

ok la tu..dada bidang la tak lama lagi

MaYa MustWany said...

untung la teror berenang ..
mas dh naik fobia dh..hihi

oo kolam renang kat shah alam..mas thn lps prnah brkfst dkat situ ngan arwah.mas tgk rmai gak dtg.tpi rsanya ari tuh ada prtndingan kut..coz dgr org ckp2..

BungaTulip said...

xreti berenang, asik t'telan air je.hehe...

Boni JLL3 said...

serius ke lagi cepat badan terbentuk? wah.. nak kene amalkan pasni

::CIK LYNN:: said...

hoho...cik lynn mmg xbrani nk brenang2 ni...tkot tggelam...hehe

Aida Omar said...

seorang yang teringin nak berenang tapi penakut nak berenang.. erk.. badan lagi sasa la lepas nie eh..hehe :)

Lea Isnawi said...

untunglaa reti berenang :)

Cahaya Qaseh said...

bakal jd perenang kebangsaan mungkin?? heee~~ @,@

O CIKTEDDY said...

x pndai berenang..huhu

AlyNn NyzAa said...

xpndai la swimming..huhu~ follow cni :D

! Arjunakirana ! said...

boleh ke join... nak sasa juge huahuaha sekarang dah memboyot nieee... tak sanggup melihatnye :)

Cik Puan Muda Umi said...

xpandai pun berenang..dulu pernah try belajar tapi tak boleh2 jugak,last2 stop mcm tu je..haha

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

salam tuan tanahhhh follow u

berenang?wahhhh takot n seram..huk3
t lemas ahahaha cik eyla x pndai berenang hehe

Aini81 said...

Hi, tuan rumah. Ada sape2 minat nak jadi cikgu swimming sepenuh masa tak? Ada training and course available kalo ada sesape berminat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...