Wednesday, 23 June 2010

Cuti-cutiku

Huh rasenye dekat sebulan aku kat rumah, rase macam malas plak balik UiTM Shah Alam.. Hari-hari keje aku kat rumah tido...haha mane ada. Rutin harian aku kat rumah, pagi-pagi  lepas semua orang pegi keje dan sekolah aku ape lg, sambung tido kejap sampai pukul 8 pagi. Lepas itu aku memulakan tugas aku kat rumah ni sebagai "orang gaji" (tanpa bergaji haha) aku ape lagi pegi la sapu rumah, basuh kaen baju pas tu sidai, basuh pinggan mangkok, lap lantai pas abis smua tu aku pun mandi.

Ye la tak kan duduk rumah nak menghabiskan beras je, takde faedahnye ,jadi ikhlaskan hati tolong mak aku kemas rumah, kadang-kadang  mak aku bagi la duit belanje kat aku ni. Lepas mandi apa lagi ak pun pegi la jalan ke rumah mak cik aku. Ala dekat je kat bawah rumah aku.

Aku buat ape?..sampai je kat rumah mak cik aku, aku rembat anak die yang kecik tu (rase cam 10 bulan) aku bawak balik rumah aku, masa  tu budak kecik tu dah mandi wangi, bersih...aku kan suke dengan baby, memain dengan die. Mak cik aku pun ape lagi suke la die kalau aku bawak balik anak die kat rumah aku. Sebab die nak kemas rumah plak. Kan susah nak kemas rumah bile ade budak kecik, asyik nak dukung je pas tu merengek nak susu.

Sampai kat umah aku, budak tu aku bagi mainan kat die, nasib baik mainan tu besar kalau tak semua die telan masuk mulut...aku pun main la dengan die, die ni suke ketawa, bile die ketawe muke tu cute sangat. Aku suke hehehe....bile dah bosan dengan mainan aku bagi die makan plak, bukan makan bubur tapi entah ape-ape je la yangg ad kat rumah aku, bagi die cokelat, biskut, roti,  kismis, pisang goreng dengan cempedak goreng pun penah aku bg kat die. Aku ni suke hati je kan..padahal budak tu baru je 10 bulan takde gigi lagi. Sampai mak cik aku pernah kate die ni dah taknak makan bubur yang mak cik aku buatkan..hehe. Ni semua keje aku la .Syakila (name budak kecik ni) ni ape orang bagi die telan. Sampai kotor baju die...die kalau aku jage pandai plak tak nangis (kecik-kecik  dah gatal, perempuan la katekan)

Kalau die dah berak ke atau nangis cepat-cepat aku bawak balik kat mak die...ye la takkan aku nak cuci tahi die. Kalau nangis tu aku tau la tu mesti nak susu, takkan la aku nak bagi susu. Aku mane ada susu, mak die ada la. Dah hantar budak tu balik aku pun ape lagi on9 la sampai ke tengah hari....aku ni jenis yang tak tengok tv. Jadi aku on9 la update blog or chat kat ym atau fb ke...macam tu la kisah aku mase cuti ni...tak bosan tapi aku suke.:)

Time ni baru je amik si syakila, muke tu suci je 

5 comments:

bulan darling said...

comeell =))

mohammed faizal said...

huhu geram dgn bdk ni...mcm lelaki perangai dy(mak dy ngidam nk dpt anak lelaki tetibe kuar la perempuan)

zulfadli said...

rajin ye ko kat umah.. nih yg best duk sebilik gan ko nih..

Mohammed Faizal said...

anak yg baik mmg la rajin...mmg best klu smua sampah ak yg kemas huhu

Azham Vosovic said...

hahaha, dah tiba masanya untuk Burung menetaskan telur huhuu... dpt anak mesti comel huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...