Sunday, 5 February 2012

Jom abiskan boucher RM200

Aku nak ucapkan bebanyak terima kasih kepada DS Najib
kerana memberi boucher buku 1 Malaysia kepada pelajar IPT.
Sape nak bagi kan RM200. 
Aku sendiri pun tak pernah nak spend duit sebanyak tu membeli buku..
Jadi ape aku buat dengan boucher buku tu?

Sebagai pelajar yang bededikasi macam aku ni
of course la aku membeli buku-buku bermoral 
nak beli komik tak boleh sebab kene sound dengan akak MPH 
''adik komik dan majalah tak boleh beli pakai boucher"

Kalau korang nak spend boucher tu boleh la 
pegi MPH atau Popular berdekatan.
Kalau pegi sekarang pun aku yakin kedai buku tu dah macam
 pasar malam sesak dengan mahasiswa/siswi.

Aku yakin gak memang semua barang kat kedai buku tersebut akan lincin 
memandangkan tarikh luput boucher 31 March ni..
Kalau korang perasaan la kan, mana yang dah spend boucher tu, 
perasaan tak kenaikan harga barang-barang lebih hangat dari biasa.

Paling tak boleh blah sekali, A4 paper yang harganya RM10++ kini menjadi RM15
memang tak patut. Mahal nak mampos..
pandai dieorang cari untung kan
Jadi kita la yang rugi sebenarnya.


Ni antara buku-buku yang aku beli...
semuanya menarik untuk dibaca.
Tapi buku yang kat tengah bawah sekali tu bukan untuk aku
special buat akak aku yang baru je mengandung.

Selain buku, ada gak aku beli alat tulis..
banyak gak aku amik, semua jenama PILOT.
Pencil case aku baru hilang,
so apa salahnya aku beli baru kan.

Tu je yang aku nak kongsi dengan korang,
owh ya, aku ada lg boucher RM50
mungkin aku nak beli mouse wireless atau 
buku lain khas buat mak dan abang ipar aku.

Bagi yang belum mengunakan llagi boucher tu
aku ucapkan
SELAMAT MEMBELI BELAH

6 comments:

Aween Md Zahir said...

voucher aku ada ag 2 keping..
tak sabo nk balik klang valley to shop for books ! hehe

*mekaseh laa PM,,nnt bg laa lagi..tak cukup ! kahkah

mr_right said...

voucher tu xgune pn lagi. bukak sem nanti lah baru guna kott.. heh

Syakir Rahman said...

aku ade lg 150... #okbai :D

miss inna said...

inna ada lg rm150 tak spend...
nak simpan dulu utk naik sem nie nnt...

Azham Vosovic said...

alhamdulillah, rajin baca buku hehe

ZURAINI said...

peh! smpai hati naikkan hargaa.. ish ishh. me, ada lg Rm200.. bila tah nak p abeskann..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...