Tuesday, 3 April 2012

Cedera


Ni semua terjadi biladah lama tak berjog
dapat la padahnya...
....

Hampir 1 tahun dah tak berjogging,
ari ahad ari tu pergi la jogging
dok tawaf satu tasik Shah Alam
ala yang dekat dengan Sirim tu
mane yang tak tahu tu boleh
minta tolong kat Mr Google
suh die zoom tempat tu

...
memang cantik tempat tu 
di tambah dengan pelbagai
'pemandangan' indah yang tak biasa dilihat
pada hari-hari biasa.
Korang pepaham sendiri la...

Menambahkan semangat lagi nak berjogging
padalahal kaki sudah bagi amaran suruh stop 
perut dah senaak memulas-mulas
dada dah berat macam ditimpa batu
....
Tapi aku tak tewas dengan
segala tuntutan nafkah anggota badanku
teruskan juga sampai ke final step
....
Huh, puas juga dapat jogging tanpa slowing down..
lama tak rase nikmat macam tu...
walaupun macam dah nak pitam
tapi aku dapat cover supaya
tak collapse depan orang ramai
tak pasal-pasal kene usung dek 
ambulans pulak
...
Feel punya feel, 
dah tiba malam dan keesokannya
aku menjerit kesakitan...
tendon kat kaki strees
bayangkan lah

nak turun dan naik tangga rumah pun
slow-slow macam 
warga emas tu...
gila sakit...

2 comments:

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Tulah sebelum berjogging tu..buatlah senaman ringan dulu,bila dah panas sikit serta urat2 dah teggang baru boleh berlari anak lepas tu laju and laju....

c'axoera ヅ said...

errrkkkkk muscle injured lah tu...xsukaaaa xsukaaaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...