Friday, 3 December 2010

Dah Dapat!!!!


Dapat apa??? Yeah...ak dh dpt tmpt praktikal...alhamdulilah syukur kepada-Nya. Lame aku tnggu dekat 4 bulan menanti, namun ari ni Jumaat 3/12/2010 semuanya telah selesai...Aku diterima untuk menjalani praktikal di Wetern Digital Media di Pasir Gudang.. Ini pun hasil bantuan hamba Allah ni yang sanggup menolong aku. Terima kasih banyak2.

Ak xkesah pn kt mana janji dpt tmpt praktikal....bkn main ssh nk apply, tp klu dh dpt korang la yg paling exited. Padahal Pasir Gudang tu dgn tmpt ak jauh gak la dlm 40 min..tp ak xkesah pn cuma 4 bulan je...boleh diibaratkan jarak perjalanan sama dari shah alam ke gombak dgn naik motor. Apa-apa pn ak praktikal tidak dgn tangan kosong, tapi diberi elaun RM500 dan meal elaun...makan free beb. Terus aku terima xnk menolak lg. Peluang di depan mata kan, xkan nk dibiarkan. Western Digital ni boleh tahan la company besar dan terkenal dgn hard disk.

Klu diikutkan elaun perjalanan, Socso dan epf mmg xdpt sbb ak bkn kerja kt situ cuma menimba ilmu je, harap-harap ak boleh mencari rentak di company tersebut. So ak start praktikal 3 Jan sampai 15 Appril bersamaan dgn 14 minggu. Berdebar gk nk praktikal huhu...tu nti la ak pikir, sekarang ak nk abiskan cuti yg tinggal xsmpai sebulan lg...menikmati dgn gembira dan tenang.
Lepas ni ad satu lg penyiksaaan jiwa...nk tau ap dy?? ap lg result nk kuar dh...ni yg cuak ni smpai xleh tido...benda yg paling mencemaskan semasa menjadi pelajar ni....ad 7 ari lg sebelum result kuar, 10 Dec 2010. Ak berharap sngat result sangt ok kali ni. Cume takut gak la dgn beberapa paper ni...Ak doakan kwn-kwn ak dpt result gempak gak termasuk ak gak...so nti klu praktikal leh la enjoy skit xyh nk pikir result sgt...doakan ak dpt yg terbaik k..

ni dy email yg ak dpt dr Hr company tersebut

6 comments:

mzulfadli89 said...

wooooo... lepas nih nak order hard disk mintak kat ko je laa erk.. murah2 aku nak..

Mohammed Faizal said...

boleh2 no hal...ak dh dpt topic LI kot...dh la yg training ak bkn melayu

Silencer The said...

waaa.....tahniah2, mintak promosi nnt ak nk beli hd 1.8 1T, tq

Mohammed Faizal said...

boleh2...member no hal la

nuri said...

tahniah2...
ade cable kat kilang hard disk aku..
hahahaha..

Mohammed Faizal said...

nuri ko kt situ gak ke? adalah...tu yg ari ni antr esk dh ad jawapan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...